Su Arıtma Otomasyonu

Kapsamli ve entegre "Veri Tabanli Kontrol ve Gözetleme Sistemi (Supervisory Control and Data Acquisition) SCADA" sayesinde, bir tesise veya isletmeye ait tüm ekipmanlarin kontrolünden, üretim planlamasina, çevre kontrol ünitelerinden, yardimci iletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü ve gözlenmeKapsamli ve entegre "Veri Tabanli Kontrol ve Gözetleme Sistemi (Supervisory Control and Data Acquisition) SCADA" sayesinde, bir tesise veya isletmeye ait tüm ekipmanlarin kontrolünden, üretim planlamasina, çevre kontrol ünitelerinden, yardimci iletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü ve gözlenmesi islemlerinin tamamidir. Bu düzenlemeler sayesinde; anlik olay ve alarmlari saklayarak geçmiste meydana gelen aktivitelerin tekrar günün tarihinde ve saatinde gözlemleyebilmemizi de saglayan yeni kapsamli bir sistemdir. Bu tür sistem yapisini olusturan "Katmanlarin" özelliklerinden dolayi, degisik isletmelerin tüm kontrol ihtiyaçlarini kademeli olarak gerçeklestirilmelerini saglar.

Içme Suyu Dagitim ve Kontrol Sistemleri

Matek Otomasyon; Hat Basinçlandirma, Kuyu Sulari, Su Deposu ve Pompa Terfi Otomasyonlarinin isletme yönetimi ve SCADA’si ile; verilerin takip ve kaydedilmesini saglayan PLC ve RTU Denetimli Otomasyon Sistemleri, GPRS, Telsiz, Telemetri, Wi-Fi, Radyo Modem, Derin Kuyu Otomasyonlarinin Scada sistemlerini tasarlar, üretir, montajini yapar ve servis hizmetlerini verir. ABB RTU, PLC, DCS’lerle daginik yapida tasarlanmis SCADA sistemi kolay konfigürasyon ve kolay montaj saglar.

Temel Bazi Özellikler:

Pompalarin çalisma sürelerine göre devreye girme ve çikmasi, istenilen sirada devreye girip çikmasi veya yedekli çalismasi ve benzeri konfigürasyonlar mümkündür. Yatak ve Stator isilarina göre pompalarin devre disi birakilmasi ve yerine siradaki en az kullanimi olan pompanin alinmasi (ya da yedek) her giren pompanin basinç ve debi degisiminin profiline göre alarm kaydedilmesi mümkündür. Su kuyusu ya da kaynak suyu merkezlerinden su deposu ve pompa istasyonu arasindaki iletisim telsiz, telli ve fiber optik yapilar yardimiyla da saglanabilir.

si islemlerinin tamamidir. Bu düzenlemeler sayesinde; anlik olay ve alarmlari saklayarak geçmiste meydana gelen aktivitelerin tekrar günün tarihinde ve saatinde gözlemleyebilmemizi de saglayan yeni kapsamli bir sistemdir. Bu tür sistem yapisini olusturan "Katmanlarin" özelliklerinden dolayi, degisik isletmelerin tüm kontrol ihtiyaçlarini kademeli olarak gerçeklestirilmelerini saglar.